Priya Ahluwalia

Прија Ахлувалија, основач на Ахлувалија, добитник е на наградата за Британски дизајн за достигнувања на планот на екологијата и одржливоста на модата

Priya Ahluwalia

Priya Ahluwalia

Британскиот моден совет објави дека дизајнерот Priya Ahluwalia of #Ahluwalia е добитник на наградата за Британски дизајн што ја доделува Кралицата Елизабета Втора. Признанието се темели на етичките принцпипи и одржливоста применети во процесот на дизајнирањето. Нејзиниот интерес е на занаетчиството и унапредувањето на заедницата.

Одржливоста е основа и на машката колекција создадена од репроматеријали во кои се преплетува наследството на нејзините корени од Нигерија и Индија. Сето придонесува нејзините колекции да бидат оригинални , единствени и уникатни… Дознајте повеќе за Наградата преку линкот https://bit.ly/3uoxGL6.

 

You may also like

Comments are closed.