Rick Owens стана Prada на Париз, а неговото модно шоу она што најмногу се очекуваше во париската модна недела. Owens се престави себе си како дизајнер на викторијанството. Owens тоа го потврдува: Да, тоа е викторијанска силуета.
Сепак, тој смета и дека во таа ера на потисната сензуалност, на неа неможе да не се размислува – а преставеното токму тоа го потврдува.


Лелеави наметки и здолништа, цврсто собрани елеци и пирамидални потпунки, масивни прекривки и чанти се главните. Поради тоа што пистата беше подигната околу еден метар, обувките кои ги носеа моделите, со новата, моќна ортопедска варијација на гламурозните чизми на платформа, доаѓаа до полн израз./М.М.

 

You may also like

Comments are closed.