Dior

Најновата кампања на Диор, за пролет-лето 2021 година  и видеото создадено по тој повод, се ретко успешен спој на модата и умтеноста. dior.com/ss21  е креација на  Maria Grazia Chiur, со помош на снимателите Fabien Baron и Elina Kechicheva. Видеото нуди атмосфера, сензуално истражување на колекцијата во амбиент инспириран од сликите на Караваџо.

Користејќи ги сите расположливи можности за конструкции, облеката што меко се обвиткува или паѓа низ телата на моделите, го потенцира богатството на мотиви и украси на ‘Dior Paisley’ инспирирани  од архивскиот дизајн од 1959 година, со ткаенина специјално донесена од Бали, Индонезија, во интеракција со новата интеракција со иконските модели на торбите  ‘Dior Book Tote’ и ‘Dior Caro’./М.М.

You may also like

Comments are closed.