Дизајнерите веќе долго време креираат маски од памук, свила, печатени и еластични ткаенини. Со оглед на распространетоста на сликите со маски низ интернетот, веројатно е дека и годинава долго ќе бидат во употреба. Затоа и не изненадува што се почесто се бараат  дизајнерски маски.

Подолу е новиот избор на познати стилски маски што можат да се видат и да се набават низ електронските продавници.

Jeune Otte ED. XIV vintage Hermès silk scarf face mask

JEUNE OTTE

Re/Done upcycled face mask

INTERMIX

Off-White diagonal print mask

SSENSE

Jonathan Simkhai metallic face masks

BLOOMINGDALE’S

Cotton Citizen tie-dye face mask

BLOOMINGDALE’S

Tibi Tobias scarf mask

TIBI

Romeo Hunte buffalo check mask

ROMEO HUNTE

Susan Alexandra vintage one of a kind face mask

SUSAN ALEXANDRA

Altalun cashmere face mask knit

ALTALUN

Peet Dullaert couture face mask set

PEET DULLAERT

Clare V. Bowie mask

CLARE V

Barrière patchwork mask

MY BARRIERE

Raquel Allegra plum tie dye face mask

RAQUEL ALLEGRA

Courtyard LA mixed bag vintage fabric masks

COURTYARD LA

Narces ivory silver pinstripe mask

NARCES

Tia Adeola orange ruffle face mask

TIA ADEOLA

 

You may also like

Comments are closed.