Штитот е направен врз основниот дизајн на медицинските штитови за лице за да биде практичен, привлечен и познат за пошироката јавност. Се потоа додадено и вградено ги прави како футуристички очила за сонце.

Vue Shields се носи исто како и наочарите, а моделот и исклучително малата тежина овозможуваат комотно и непречено движење. Штитот има посебен слој за целосна заштита од штетното влијание на УВА и УВБ зраците, посебен слој против замаглување и син филтер за светло, за да се олесни оптеретувањето на очите од екраните.

За да создаде штит за лице што луѓето навистина би сакале да го носат, за да се заштитат од повеќе штетни влијанија во околината, дизајнерот Joe Doucet креира лесно затемнет штит, со елегантни кривини што го одделуваат делот што поминува кај очите, а има потемна нијанса. Штитот има и рачки кои одат преку ушите, така што искуството е многу слично на ставање очила.

Новите соеви на ковид, како и заштитата од сонце ги направија атрактивен производ и ова лето,една година по лансирањето./М.М. Деталите се на : https://vue-shield.com/products/vue-shield

 

You may also like

Comments are closed.