По повод одбележувањето на 130 години од основањето, Vogue магазинот на 12 септември, организира пригоден настан наречен VOGUE World: Њујорк.

Инспириран од Fashion’s New World – глобалното септемвриско издание на Vogue – се очекува VOGUE World да го надмине традиционалното шоу на модните писти. Особено и поради тоа што неговото одржување ќе биде на 12 септември, во екот на годинашното издание на NYFW, кадешто ќе ги славиме новите ставови, личности и влијанија кои ја обликуваат модата денес.

VOGUE World ќе има и донаторски карактер: ќе биде направена донација за CFDA/Vogue Fashion Fund, кој помага во негувањето, поддршката и зајакнувањето на следната генерација американски модни дизајнери./М.М. https://www.vogue.com/article/vogue-world-passes

 

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.