Мода вестиМоден мозаик

Rixo со одржливи костими за капење

Rixo

Лондонската марка Rixo, позната по своите винтиџ ткаенини и модели, годинава за прв пат промовира колекција на одржливи едноделни и дводелни костими за капење. Дизајните се создадени со Q-NOVA, влакно што е направено од отпадни материи базирани на нафта.

Инаку, Q-NOVA® е еколошки одржливо рециклиран најлон 6,6 влакно, добиено од регенерирани суровини, во согласност со актуелните критериуми за следливост./М.М.

Rixo

Rixo

Rixo

You may also like

Comments are closed.