Почнува уредувањето на џиновското куче од цвеќе – чуварот на музејот  Gugenhajm во Билбао.

Музејот Gegenhajm во Билбао, Шпанија од понеделник ќе добие ново руво: се работи за 38.000 цветови кои го прекриваат „Pupi“,  огромното куче поставено пред влезот на музејот на современата уметност.  Одржувањето и промената на цвеќето се прават два пати годишно, за цветната скулптура постојано да биде прекрасна атракција на Билбао.

„Pupi“ е неодминлива точка за посета на туристите а со него и музејот Gugenhajm./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.