Pandora

Денот на планетата Земја, треба да се одбележува секој ден а не само на 22 април. Треба да го обедини целиот свет, во обид да се создаде подобра средина за генерациите што доаѓаат.

Во пресрет на 22 април – годинешниот Ден на планетата Земја, Pandora анализира колку навистина се одржливи нашите навики за купување.

Малите промени можат да направат голема разлика кога станува збор за нашата гардероба и накитот. Pandora е бренд кој настојува со вистински потези, иднината на нашата планетата да ја направи надежна. Постојат повеќе начини вашата колекција на накит да биде по-еколошка. Еве само четири од нив.

Pandora

  1. Изберете инвестициски ставки: За 2021 година ја прифаќаме мантрата „купи подобро, купи помалку“. Инвестирајќи во парчиња што ќе траат долго можете да создадете помалку отпад, да живеете минималистички начин на живот и да заштедите пари.

Затоа Pandora е накит дизајниран да трае. Можеби ќе започне со единствен сентиментален шарм избран од сакана личност, а потоа секоја година, вашата колекција се дополнува, правејќи нараквица што им се пренесува на генерациите.

  1. Разгледајте ги материјалите

Вреди да размислите за материјалите од кои е направен вашиот накит, доколку сте заинтересирани да го подобрите вашиот јаглероден отпечаток. Кога ги барате нов прстен или нараквица, нека биде од рециклираните метали. Тие прават многу помал отпечаток на околината од ископаните метали, а среброто и златото можат постојано да се рециклираат, без да се изгубат квалитет, или, да потемнат.

Pandora

  1. Проверете ги добротворни прилози на производителите на накит. Pandora работи со УНИЦЕФ за едукација, поддржувајќи го образованието и програмите за зајакнување на младите. Одреден процент од секое продадено парче накит оди директно за каузата.
  1. Направете истражување

Многу брендови за накит ги истакнуваат своите корпоративни одговорности на нивните веб-страници што можете да ги проверите пред да инвестирате во нов накит. На пример, Pandora е овластен член на одговорен совет за накит и потписник на Глобалниот договор на ООН, кој ги охрабрува деловните субјекти да усвојат одржливи и општествено одговорни политики и да известуваат за нивната имплементација.

По повод Денот на планетата Земја,  22 април, брендот промовира соодветна колекција накит./M.M.

Pandora

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.