Uncategorized

PAD London: од 10 до 16 октомври

Годинешното издание на PAD London, саемот за уметност и дизајн ќе биде одржан од 10 до 16 октомври.

Основан во 2007 година од Patrick Perrin, париски продавач на антиквитети, PAD London е единствениот саем во Обединетото Калевство исклучиво посветен на 20-тиот век и современиот дизајн. PAD London се одржува секој октомври на плоштадот Berkeley и е сестрински саем на PAD Paris, основан во 1998 година и секој април се одржува во Jardin des Tuileries.

Саемите станаа симбол на промоција на извонреден вкус и кураторски талент, прикажувајќи го најдоброто во модерниот и современиот дизајн од водечките светски галерии. Со нивниот посебен пристап кон собирањето, саемите се олицетворуваат како уметничките жанрови низ времето и периодите – комуницираат за да откријат неверојатни комбинации и да создадат најиндивидуални и највпечатливи ентериери. Нивниот префинет амбиент е дизајниран да ги инспирира колекционерите, уметничките консултанти, кураторите, дизајнерите и јавноста, со што PAD е единствен настан од ваков вид./М.М. https://www.padesignart.com/en/

You may also like

Comments are closed.