Paco Rabanne

За пролетта 2021 година, дизајнерите на модната куќа го следеа неговиот пример, создавајќи парчиња во неговиот имиџ

Paco Rabanne во модниот свет на 60-тите влезе на голема врата: неговите фустани направени без шиење, со поврзување на пластика и метал, беа едноставно сензационални. Иако се занимавал со можностите на времето на вселената, се чинело дека неговата употреба на пластика и метал се однесува на оклопите од Средниот век.

Paco Rabanne

Сега, со поттикнување на модата од нови уметнички насоки во услови на блокирања наметнати од пандемија, модната куќа на Rabanne се појави како еден вид заштитник на занаетчиството. За пролетта 2021 година, дизајнерите, вклучувајќи ги Kei Ninomiya, Demna Gvasalia и Julien Dossena, која во моментов е шеф на куќата што ја изгради Paco Rabanne, го следеа примерот, создавајќи парчиња во неговиот имиџ.

Paco Rabanne

Како што ја ослободи модата од иглата и ткаенината (клештите беа повеќе негова работа), така тој дизајнираше силен изглед за ослободените жени кои беа и заштитни и провокативни.

Според него, не постои нешто што неможе да се препознае или преработи на помодерен начин. Во таа смисла дизајнерскиот потпис на Paco Rabanne беше: да се ​​ожениш со старо и ново./M.M.

Paco Rabanne

Paco Rabanne

Paco Rabanne

Paco Rabanne

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.