Oscar de la Renta

Oscar de la Renta беше познат по неговата способност за комбинирање на занаетчиството од стариот свет, со карактеристичен латински допир и во модерните дизајнерски трендови. Годинава модната куќа има подготвено четири колекции од кои првата, невестинската, го носи и тој, карактеристичен латинскиот допир. Со Bridal Spring се предлага пролетва да биде романтична, со невестински фустани од лани одложените венчавки.

Oscar de la Renta

Се работи за мала колекција, со фустани збогатени со прозирни цветни дезени, како и со мини лежерни мини здолништа. Тантелата е направена во облик на лисја на папрат, со кое е направено ново, деликатното деколте.  Гарланот е отстранлив, па невестата може да ја носи на церемонијата и да ја соблече за да танцува, сметајте ја за нова алтернатива на наметка или обвивка.

Oscar de la Renta

“Султанот од Suave,” “Couture Конквистадор,” и “Гуру на гламурот” се трите најчести прекари на шпанскиот дизајнер Oscar de la Renta, кои ги добивал во текот на својата долга и плодна кариера. Чиракот на Cristóbal Balenciaga и вредниот ученик во Lanvin, по своето доаѓање во Њујорк, во 1963, бил најавуван како блескава комета на сцената во американски стил, на која веднаш и биле отворени вратите на високите кругови, чии членови ќе станат и негови верни муштерии./M.M.

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.