По повеќе од една година во изолација, модните ревии во живо се вратија во Италија за пролет/лето 2022 година, на пролет/лето 2022, на  машка модна недела, на Milan Fashion Week.

Од 18 до 22 јуни е предвидено да се одржат три модни ревии во живо и четириесетина модни виртуелни модни настапи. Dolce & Gabbana своја ревија има на 19 јуни, Etro ден потоа, а Giorgio Armani на 21 јуни, со двојно преставување. Остатокот од календарот се состои од 48 состаноци, девет презентации и шест настани за вкупно 63 брендови што ги изложуваат колекциите наменети за мажите.

Па, што ќе носат мажите  следната година, по миланските презентации?

По сивата зима и мракот на пандемијата, треба да преовладуваат боите што се наоѓаат во природата, како што се светло зелена, океанска сина, теракота, сончево жолто или оган црвено, според Mureau. Се препорачува простување од трезвените бои и премногу казнувачкиот изглед – летото 2022 година во машка мода ќе биде обележано со силни бои – бои на животот.

Продажбата на италијанскиот моден пазар годинава ќе се зголеми за 17 проценти, најмногу од порастот на продажбата во Кина. Во 2022 година модната индустрија ќе ги поврати своите нивоа од пред пандемија, особено затоа што нарачките во текот на првите месеци од годинава се под очекувањата./M.M.

You may also like

Comments are closed.