Max Mara

Во пресрет на есента, а во рамките на одбележувањето на јубилејот – 70 години постоење, Max Mara, престави  впечатлива колекција на модели кои, иако го носат името венчаница, излегуваат од класичното клише, нудејки современи, невообичаени изгледи.

За креативниот директор и авторот на  колекцијата, Ian Griffiths, судбоносното „да„ може да се изрече и во комбинезон, како и во модел на венчаница што повеќе потсетува на вечерните фустани од 50-те и 60-те. Дизајнерот доследно развива импресии со нови облици и пропорции, а секој модел на свој начин ја покажува главната инспирација./M.M.

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.