МодаТрендови

Louis Vuitton со Felt Line колекција од еколошки прифатливи материјали

Louis Vuitton

„Louis Vuitton“ за есен / зима 2021 година со Virgil Abloh нуди нова Felt Line – серија на привлечни и одржливи модни додатоци и облека. Дизајнирани од одржлив текстил, како што се органски памук, жакард од рециклирана волна, рециклиран полиестер и рециклирани пластични ланци, тактилната понуда наоѓа нов начин за промоција на стилот. Колекцијата, составена од три дела има уникатно тродимензионално чувство создадено од уникатното боење на рециклираните материјали. Со иста изработка произведен е и долг мантил за да се нагласи не само посветеноста на брендот за одржливост, туку и нејзината посветеност на креативно фалсификување на иновативни луксузни материјали.

Louis Vuitton

Потсетувајќи на текстурите на фини ткаенини како мохер или чувствувана волна, иновативниот текстил дава свој белег. Virgil Abloh всушност го претставува новиот дизајн на својата прва колекција за Louis Vuitton, за 2018 година. Моделите имаат LV монограмски образец, понекогаш и нерамномерен, што се појавува и исчезнува под влијание на нишките од лурекс нанесени на ткаенината./М.М.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.