Lanvin

Lanvin ја претстави својата пролетно-летна колекција, наречена Yu Garden, со својата муза – Paris Hilton.

Колекцијата наоѓа инспирација во портретите на жените со општествено влијание од Њујорк, во 1950-тите, тогаш нарекувани „лебеди“ и тука се повлекува паралелата со денешните лебеди – инфлуенсери.

Lanvin

Sialelli ја одбра Paris Hilton за инкарнација на оваа маинстрим ера во денешното општество од кое таа потекнува. Hilton инсталираше на нова парадигма, заснована врз само-генериран начин на комуникација, кој влијаеше и ги инспирираше новите генерации, засилен од социјалните мрежи и мејнстрим медиумите.

Истражете ги парчињата од колекцијата Lanvin за пролет/лето 2021 година. https://www.lanvin.com/us/spring-summer-2021-campaign

Насловена како Yu Garden, колекцијата беше прикажана во Шангај, во октомври лани. Ја истражува размената помеѓу старото и новото, наследеното и современото, како и преиспитување на наследството на Maison, неговите архиви за дизајн и идеолошко значење на LANVIN./М.М.

Lanvin

Lanvin

Lanvin

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.