La Roche Hyaluronic 

Интензивно хидратантен серум кој клинички е докажано дека ја обновува и поправа кожата за само еден ден. Специфично формула за дехидрирана кожа која покажува знаци на стареење – губење на волуменот и еластичноста на кожата со фини линии или брчки. https://www.laroche-posay.us/our-products/anti-aging/anti-aging-serum/hyalu-b5-pure-hyaluronic-acid-serum-hyaluB5serum.html

La Roche Hyaluronic

По четири часа, еластичноста и цврстината се подобруваат за 24%, а кожата е 70% повеќе хидрирана. По еден месец употреба, 87% имаа поеластична и изедначена кожа, а 71% се согласија дека нивните брчки се намалени. Хијалуронската киселина ефикасно ја полни кожата и со тоа ја намалува појавата на фини линии и брчки и ја подобрува хидратацијата и текстурата на кожата.

Оваа формула содржи две различни големини на молекули на хијалуронска киселина. Поголемата молекула работи на површината на кожата за да ги намали брчките и повторно да ја обиколи кожата. Помалата молекула е способна да навлезе подлабоко во кожата за да го зголеми волуменота и еластичноста на кожата.

Витаминот Б5 помага да се подобри природниот процес на поправка на кожата и помага да се стимулира обновата на оштетената кожа. Мадекасозид акцелерат помага да се стимулира синтезата на колаген што и дава на кожата цврст и еластичен квалитет.

Се препорачува за употреба навечер – со нанесување на лицето и вратот за да ја хидрира и обнови кожата./M.M.

La Roche Hyaluronic

You may also like

Comments are closed.