МодаТрендови

GRETA – нова колекција на Давид Стојановски  за есен 2021

GRETA – Давид Стојановски

GRETA е приказна за обидот за композирање на уникатен образ, кој се прогнозира да предизвика социо-револуционерено движење во општеството во врска со климатските промени, истакнува м-р Давид Стојановски, во преставувањето на својата колекција наменета за есенва.

GRETA – Давид Стојановски

Поконкретно, колекцијата ја развива тематиката за егзистенциализмот на генеологијата на основните филозофски елементи на Земјата: вода, оган и воздух и нивните опозити – размрзнувањето, пожарите и загадувањето. Прашањето кое се налага како приоритет е дали оваа утопична реалност има паралелна дејствителна теза?

GRETA – Давид Стојановски

Водејќи се по претпоставките дека оваа учтива цел е само морален парадокс на човештвото, и сфаќајќи ја важноста на овие елементи, исчезнати со своите квалитети, преостанува да вникнеме во проблематиката на животот во футура, кој го обединува присуството на употребата и уништувањето на нивното битие.

GRETA – Давид Стојановски

Едиторијал

 • Концепт: Давид Стојановски – stojanovskidavid.official
 • Фотографија: Антонио  Станков – stankovantonio
 • Модел Софија: Симоноска / Models In – sofijasimonoskaa / modelsinmgmt
 • MUA: Арабаџиева Миа – mia.arabi / beauty_studio_mia_arabi
 • Чевли: shevro_ / glecer_shoes

  GRETA – Давид Стојановски

  GRETA – Давид Стојановски

  GRETA – Давид Стојановски

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.