Feng Chen Wang

Во лето носете сандали со влошка, а во зима, со волнената облога, ќе добиете чизми

Обувките се плод на соработката на Feng Chen Wang со UGG®и претставуваат деконструкција на најпознатиот дизајн создаден од UGG® . Создадена е нова силуета на UGG® Classic, која ја карактеризираат хармонични противречности што овозможуваат обувките да се  подеднакво погодни за лето или зима.

Feng Chen Wang е дизајнер кој е родум од Кина, а живее и создава во Лондон. Како предводник на новата генерација талентирани дизајнери, Feng својата естетика ја опишува како футуристички – модерна, автентичена и мултидимензионална.

Feng Chen Wang

Опишувајќи ја својата естетика како „идно-модерна, автентична и повеќедимензионална“, Фенг се фокусира на техничката деконструкција, создавајќи унисекс функционална облека, која е во исто време и концептуална, базирана на животните искуства и на кинеското наследство.

Сето ги објаснува и неговите штотуку претставени „три во едно„ сандали,чевли и чизми. Обувките имено имаат два модуларни елемента – сандалите се надополнуваат со пријатна обвивка за чизми за овча кожа – за функционалноста „три во едно“ што овозможува да се носат заедно, или одделно,во зависност од времето./M.M.

Feng Chen Wang

Сите детали се на https://fengchenwang.com/products/feng-chen-wang-x-ugg

You may also like

Comments are closed.