Магазин TIME го прогласи Elon Musk, за личност на годината за 2021.

Musk е основач и директор на компанијата за електрични автомобили Tesla, компанијата за вселенски истражувања SpaceX и компанијата за невро-технологија Neurаlink.
Од TIME посочуваат дека Musk е прогласен за личност на годината поради изнаоѓањето на решенија за клучни прашања со кои се соочува светот и поради неговото лидерство во најтешките трансформации со кои се соочува општеството.
Изборот за „Личност на годината“ од страна на Магазинот TIME избира личност на годината од далечната 1927 година./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.