Dior

За пред-есента 2021 година, Dior ќе ги објави своите популарни класици во некои нови животински отпечатоци во различни бои. Куферот Dior D-lite, Dior Saddle и Dior Book ќе бидат со леопард дизајн, во неонска жолта, природна и црвена боја. Maria Grazia Chiuri е инспирирана од поп-уметноста во 70-тите години, и уметниците од тоа време, вклучително и Andy Warhol, Richard Hamilton и Marco Lodola.

Таа сакаше да воведе поживи бои, со неонска жолта, портокалова и црвена боја, за разлика од минатите сезони кога понуди неутрални бои. Кодот на модната куќа вклучуваше леопард принт во раните денови на Christian Dior, и тоа беше прекрасен потег, со оглед на пандемијата и заклучување по која е потребно малку возбуда во нашите животи.

Забавните нови верзии на Book Tote заземаат централно место во оваа колекција. Во специјално видео, снимено зад сцената, во Dior Atelier во Италија за да се долови процесот на правењето на леопард принтот за ‘Dior Book Tote’, од колекцијата Dior  за есен 2021 од Maria Grazia Chiuri , а во спомен на Mizza Bricard, музата на господинот Dior. Зад секоја торба се милион машински конци и 36 часа работа за изработка./М.М.

 

You may also like

Comments are closed.