Desigual

Со пригодни колекции и активности планирано  одбележување на јубилејната соработка помеѓу Десигуал и неповторливиот француски дизајнер Кристијан Лакроа

Desigual

Првиот пат кога францускиот дизајнер Кристијан Лакроа го видел палтото „Десигуал“ на улиците во Париз, верувал дека креаторот е дел од неговиот сопствен дизајнерски тим. „Се заљубив во брендот поради нивниот инклузивен поглед на создавање облека за сите, и чии инспирации, теми и корени се слични на моите. Покрај нашата страст за боите, отпечатоците и крпеница по која сум познат “, се сеќава Лакроа.” Десигуал не е лесен за создавање како што изгледа.

Desigual

Десет години подоцна, брендот со седиште во Барселона и францускиот кутуриер сè уште уживаат во своето креативно партнерство. За летото 2021 година, тие лансираат славеничка колекција наречена „Desigual x Monsieur Christian Lacroi x Forever: 10 Years Together“. Посетете ја Desigual.com за повеќе информации во врска со соработката. /М.М.

Desigual

You may also like

Comments are closed.