Креативниот директор на Balmain, Olivier Rousteing, влијаеше модната куќа изминатава деценија, колку што дизајнира во неа, значително да се „подмлади„ и да добие нов, препознатливиот стил. Повеќето од неговите креации за машката дизајнерска облека се базираат всушност на она што тој секојдневно го носи – секако, посветувајќи големо внимание на деталите.

Balmain

Rousteing е доследен и неуморно работи и за наредните сезони. Машката колекција за пролетва е подготвена, а со неа и новата генерација на најпродаваните патики така што B-Bold станаа B-Bolder sneakers.

Balmain

Навистина ја посакував втората генерација на нашите најпродавани патики, објаснува Olivier Rousteing. Верувам дека модерниот луксуз секогаш мора да се потпира на врвни материјали и квалитетна, високо-професионална изработка. Мојот најнов B-Bolder sneakers дизајн ја одразува таа убеденост./М.М.

Balmain

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.