Од 28 до 30 јуни Dubai Design District  и Арапскиот моден совет ќе ја организираат Арапската недела на модата за мажи (Arab Men’s Fashion Week). Промоцијата на модните колекции за мажи за идното лето ќе биде во хибриден формат. Деловната област фокусирана на уметноста и дизајнот ќе бидат настани со физичко присуство, додека презентациите на дизајнерите како Amato, Valette Studio и Emergency Room ќе продолжат виртуелно.

Седумнаесет дизајнери за машка облека од ОАЕ, Саудиска Арабија, Либан, Франција, Шведска и Кина го потврдија своето учество на јунската модна недела.  „Светот околу нас се менува, исто така се менуваат и ставовите кон модата и тоа особено на Блискиот исток. Ја претставува машката облека надвор од официјалната облека и уличната облека и им го отвораат патот на мажите на Блискиот исток да прифатат поавантуристичка гардероба “, вели Mohammed Aqra, од Арапскиот моден совет во изјавата.

Во претстојното јунско издание, исто како и она што се одржа во јануари, дизајнерите ќе ги покажат своите колекции на пролет/лето 2022 на Facebook Live,  Instagram Live, овозможувајќи им на модните ентузијасти да гледаат и нарачуваат преку  Instagram Shopping Seventeen./М.М.

You may also like

Comments are closed.