- 100 гр. темно чоколадо
- лажица путер
- две јајца
- две лажици шеќер темен
- пакување ванилин шеќер Подготовка: Чоколадото и путерот се топат на пареа. Белките посебно се матат во снег. Сосема малку сол им се додава додека се матат. Жолчките се матат со ванилин шеќер, па се додаваат на стопеното чоколадо претходно тргнато од огнот. На оваа крема се додаваат изматените белки, лажица по лажица, со рачно мешање. Чоколадниот мус се служи во стаклени чашки, одозгора се додаваат овошје и лешници/ бадеми/ореви по желба. Наздравје! /Б.Б.
More in:ОТС МодаМода
Рош – 10 години посветеност во истражувањето на спинална мускулна атрофија
(Скопје, 16.08.2021) – Секоја година, месец август е посветен за зголемување на свеста за спинална ...
Почнавме да снимаме, се крева Кајмакот
Денеска, во хотел Лимак, во Скопје, почна да се снима „Кајмак“, седмиот филм на најтрофејниот ...
Samsung The Terrace телевизорите верификувани за гледање на отворено
Скопје, 21. јуни 2021. година – Компанијата Samsung Electronics објави дека сите модели[1] на The ...
Нова Фабрика во Македонија – нуди одговори во тегла
Скопје, 12.06.2021 г. – Во Македонија се отвори новата високотехнолошка Фабрика за одговори, која нуди ...