Уште од рана возраст, TM Roh, претседател и директор на мобилните комуникации на Samsung Electronics, беше фасциниран од инженерството и технологијата. Оваа година направи да се вреднува уште повеќе сè што овозможува и што може иднината да донесе. Тој вели дека 2020 година се овластила во заложбата за целосно откривање на бесконечната моќ и потенцијал на технолошките решенија за да им обезбеди на луѓето персонализирани искуства, збогатувајќи ги нивните животи и овозможувајќи им да ја изразат својата индивидуалност.

„Како што се приближуваме кон крајот на оваа година и размислуваме за тоа што носи 2021 година, се чувствувам охрабрен од различните начини на кои Samsung користи отворена соработка со други компании во обид да внесе автентични иновации во животот на корисниците и да ги поддржи во нивните лични планови. Никогаш не верувавме во концептот „една големина за се“ да одговара на мобилните искуства. Ја водевме индустријата во иднината со помош 5G технологија и серија смартфони што можат да се превиткуваат. Сега работиме на револуционерни иновации во областа на 5G мрежата, вештачката интелигенција (AI) и Internet of Things (IoT), за да ги редефинираме параметрите за тоа што може да направи мобилниот телефон и да им дадеме на корисниците слобода да го прилагодат мобилното искуство во нивните животи – наместо да се прилагодуваат нивните уреди,” објасни Tm Roh, претседател и директор на мобилни комуникации во Samsung Electronics.

Најважните настани од 2020 година и оние што непосредно претходат

Во 2019 година, Samsung ги лансираше првите комерцијални 5G смартфони и таблети Galaxy S10 5G и Galaxy Tab S6 5G. Од тогаш, Samsung работи да ги прошири своите 5G понуди и оваа година ја затвора со 20 5G уреди во Galaxy екосистемот. Во 2020 година, Samsung го отвори патот кон нови технологии кои ќе ја обликуваат следната ера на иновации во мобилните иновации. Визијата на Samsung за интелигентните, мрежни уреди со мобилни телефони во фокусот стана реалност. Оваа година, 5G  технологијата, која Samsung ја развиваше повеќе од една деценија, стана комерцијално достапна. Во текот на последните десет години, Samsung ги постави темелите на мобилната мрежа од петтата генерација, помагајќи да се создаде глобална 5G инфраструктура.

Се поголем замав се појавува зад категоријата телефони што можат да се преклопат, која беше лансирана со уредот Galaxy Fold во 2019 година и беше надграден во 2020 година. со Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold 2 моделите. Преку долгогодишно партнерство во индустријата, Samsung воспостави отворен екосистем за уреди на преклоп и донесе иновации во областа на корисничкото искуство, што им овозможи на корисниците да добијат нешто навистина ново. Galaxy Z Fold2 е истакнат како телефон кој повторно го концептира значењето на паметниот телефон.

Samsung исто така постигна напредок во правењето на светот подобро, поодржливо место за живеење. Во партнерство со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), компанијата промовираше 17 цели за одржлив развој на повеќе од 80 милиони паметни телефони, мобилизирајќи ја и зајакнувајќи ја Galaxy заедницата преку Samsung Global Goals апликацијата. Компанијата продолжува да придонесува за овие цели во текот на целиот животен век на уредот, за да помогне на глобалната транзиција кон циркуларна економија, преку создавање на производи што траат подолго и користење на одржливи материјали за нивно пакување.

Идни мобилни иновации во 2021 година

“Презадоволен сум од она што го постигна Samsung оваа година, но како страсни иноватори посветени на кршење на технолошките граници, ние секогаш размислуваме за тоа што е следно. Нашите паметни телефони навистина стануваат дополнување на нашите тела бидејќи повеќе луѓе работат од дома и поминуваат повеќе време во домашна забава. Квалитетот и можноста за репродукција на видео содржини на мобилните телефони значително се променија,” изјави TM Roh.

Од работа на далечина, виртуелни прослави, до игри и предизвици за танцување преку Интернет, светот создава, споделува и пренесува видео повеќе од кога било.  Без разлика дали корисниците претпочитаат да ја уредуваат видео содржината како професионалци или само сакаат паметните леќи да им го направат потешкиот дел од работата, уредите Samsung Galaxy ќе бидат повеќе од подготвени да ги задоволат сите нивни потреби во 2021 година..

Инженерите и развојните тимови напорно работат на надградба на напредните можности на вештачка интелигенција на Galaxy уредите, овозможувајќи им да учат и да размислуваат врз основа на секојдневните активности и навиките на корисниците, да создаваат подобри фотографии и видеа, подобро да ја користат батеријата и просторот за складирање, оптимизирани екрани и многу повеќе. Планот е да се прошират можностите за персонализација на секој Galaxy производ, да се охрабрат корисниците да бидат попродуктивни и да прават што сакаат.

Samsung веќе направи значителни технолошки достигнувања, како што е ултра широкиот проток (UWB) преку отворена соработка со партнерите и наскоро ќе воведе значителни опции за поврзување, што ќе го трансформира начинот на кој корисниците ги отвораат вратите и ќе овозможат интегрирани, персонализирани автомобилски искуства.

Samsung во 2021 година

Во Samsung, веруваат дека секој треба да има пристап до најновите мобилни технологии и широк спектар на опции кои нудат персонализирано искуство. Во 2021 година, останувајќи верен на традицијата на предводена на мобилните иновации, Samsung ќе ја прошири понудата на телефони на преклоп, така што оваа категорија производи ќе стане подостапна за корисниците, а бидејќи брендот е познат по револуционерни фотоапарати, корисниците можат да очекуваат супер интелигентен професионален ранг. Исто така, некои омилени аспекти од Galaxy Note серијата ќе бидат додадени на некои други уреди од Galaxy портфолиото, што особено ќе ги воодушеви корисниците.

“Во Samsung, неуморно ги зголемуваме границите, бидејќи знаеме дека можностите на технологијата се ограничени само од нашата фантазија – а нашата не познава граници.  Благодариме на сите што не поддржаа во 2020 година, едвај чекам да споделам повеќе новости со вас во јануари,” изјави Tm Roh обраќајќи се на корисниците на Samsung.

####

За компанијата Samsung Electronics Co., Ltd.

Со своите идеи и технологија, Samsung го инспирира светот и ја обликува иднината. Компанијата поставува стандарди во областите на телевизиските апарати, паметните телефони, носечките уреди, таблети и дигитални домашни апарати, мрежни и LSI системи, меморија и LED технологија. За дополнителни информации и вести, посетете ја news.samsung.com.

За содржината на оригиналните текстови и соопштенијата одговорни се нарачателите.

You may also like

Comments are closed.