Денот на жената е глобален празник на економските, политичките и социјалните достигнувања на сите жени. Започна како политички настан и стана дел од културата на многу земји низ целиот свет. Денес, Осми Март воглавно  го изгуби своето првобитно значење и стана датум кога мажите покажуваат љубов и почит кон жените.

Еве неколку одговори на историското прашање: Што да се купи за Осми Март?

Ракавици за паметни телефони

Кога веќе без нив не се може, а студено е, тогаш овие ракавици се добродојдени. Особено доколку се пишува и чекори (по тротоари), или, се чека на автобуска…

 

 

Сирена ќебе

Меко и топло ќебе што ќе направи да се чувствувате како вистинска сирена! Можеби и да го предложите за подарок – за затоплување во студените денови.

Идеално за релаксација и опуштање.

                                                                                                                   Патека за масажа

Ова е дефинитивно за оние кои не се движат многу или времето го поминуваат на компјутер седејќи на удобен стол, работат во веб-продавница или онлајн продавница, пишуваат текстови, учат…

 

Мајмунче за нокти

Кога станува збор за лакирани нокти, како и за подароци ова мало помагало за ноктите можеби  ќе ја развесели или разнежи – кој знае?/M.M.

 

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.