©FENDI, Photography by Venetia Scott

Фенди, една од најголемите италијански луксузни модни куќи, која нуди  производи од кожа, како и додатоци – очила, парфеми и часовници, деновиве ја претстави својата празнична понуда.  Модната сесија е на фотографка Венеција Скот. Основан во Рим во 1925 година, Фенди е познат по своите додатоци за кожа и крзно, и по производите од кожа како што се чантите Багет, Пикабу и Пекин.

Фенди инаку е една од 75 престижни брендови на LVMH, водечката светска групација за луксузни производи, собира, со 53,7 милијарди евра приход во 2019 година и мрежа на мало од над 4.910 продавници ширум светот. Од нив 430  го носат брендот Фенди.

©FENDI, Photography by Venetia Scott

You may also like

Comments are closed.