Се очекува каубојските шапки што ги разубавуваат летните колекции на модните писти да се преселат на улиците и на плажите.

Така, на вљубениците на Stetsons шапките, сезонава можат да им се приклучат и сите оние кои вакви модни додатоци можат да најдат и во голем број други продавници.

Стилот што градеше импулс во текот на изминатите неколку сезони ги донесе каубојките, со сарторијалното оживување на Y2K стилот.

Сега стилот на Y2K се покажува позначаен од само носталгично прелистување на циклусот на трендови, а каубојските шапки се во добро друштво со микро-мини здолништа и ниско облечен тексас, еволуирајќи шокантни моменти од минатото.


Така Y2K (Година 2000) останува тренд што ја пресоздава модата од крајот на 90-тите и модните стилови од почетокот до средината на 2000-тите. Како резултат на мешањето на поп-културата на милениумот со најновите (за тоа време) технологии, модата Y2K има карактеристичен стил.

Според виденото на модните писти, каубојските шапки се носат со тесни блузи, елегантни здолништа и ниски панталони, за модерен изглед на Y2K стилот./М.М.

You may also like

Comments are closed.