Елизабета Костова

Во галеријата „Ко-ра„ во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечерва, во 19 часот, ќе биде отворена изложбата на акварели на Елизабета Костова.

Опусот на Елизабета Костова побудува кротка и милозвучна катарза која не поведува кротко, како соновна доживелица на една лелејава променада, во еден тивок свет на дисперзирани мигови, на сетилното и вонсетилното, едновремено – ќе напише по повод изложбата историчарката на уметност Виолета Калиќ.

Елизабета Костова

Портретите, предметите и пејсажите во делата на Костова како да имаат некое таинствено и носталгично значење./М.М.

Елизабета Костова

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.