Bobe's bakery

Смути за имунитет и енергија подготвен од следниве состојки: по едно цвекло, јаболко и портокал со средна големина.  Витаминот Ц, фолатите, манганот и железото од цвеклото, како и витамините од овошјата ќе ви обезбедат убава енергија и имунолошка заштита.

Bobe’s bakery

Железото и витаминот Ц играат важна улога во здравјето на имунитетот. Со внесување на доволни количини на железо, осигурувате правилно производство на доволен број на црвени крвни зрнца, кои се транспортери на кислород низ телото. Витаминот Ц е неопходен за правилна апсорпција на железо, како и за бели крвни зрнца кои се полни со овој витамин. Витаминот Ц делува и како антиоксиданс. Наздравје и убав ден!/Б.Б.

Bobe’s bakery

 

ММ кујна

Обланди карамел

Обландите со карамел се совршени, особено доколку подготвувате прослава, или, сакате неделниот ручек со семејството ...
ММ кујна

Сушени домати

Најдобри за сушење се малите меснати домати, зрели, црвени, сеуште цврсти и без флеки. Пелатите ...

You may also like

Comments are closed.