По повод одбележувањето на 15 мај – Светски ден на семејството БИМИЛК ќе биде домаќин на ексклузивен настан посветен на вработените родители на деца до 12 години, како и на психолозите, педагозите и дефектолозите во битолските предучилишни и училишни установи.
Во дворот на БИМИЛК ќе биде одржан еднодневен семинар, предводен од д-р Ранко Рајовиќ, познат експерт за детски развој и основач на системот за учење „NTC“ (Никола Тесла Центар). Експертизата на д-р Рајовиќ за стимулирање на интелектуалните способности на децата му донесе признание низ целиот регион, а неговите сознанија за методите на воспитување се сметаат за непроценливи.


Семинарот ќе опфати низа теми, вклучувајќи развој на мозокот, рана стимулација, креативно учење, логично размислување и практична примена на методологијата NTC. Учесниците ќе имаат можност да стекнат вредни сознанија, да разменуваат идеи и да се вмрежат.
Со здружување на родителите и на воспитувачите, се надеваме дека ќе поттикнеме соработка и споделување знаење за доброто на нашата заедница, изјави Полексена Јанкуловска, регионален маркетинг менаџер во БИМИЛК.
Настанот е дел од проектите кои Бимилк ги создава под платформата „Растеме заедно“

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.