Неодолив вкус на десертот за сите пригоди

Рецепт:

Се матат четири белки, се додека да се добие цврст снег. Без прекин во матењето, постепено се додаваат 320 грама шеќер, а на крај и мало лажиче со оцет, јаболков, или вински.

Шамот се полни во торбичка со шприц, и на плех (обложен со хартија) се формираат пуслици.

Пуслуците се печат 15 минути, во претходно загреана рерна, на температура од 150 Ц, без отворање, по што рерната се исклучува и не се отвораат уште пет минути.

Наздравје!/Б.Б.

ММ кујна

Обланди карамел

Обландите со карамел се совршени, особено доколку подготвувате прослава, или, сакате неделниот ручек со семејството ...
ММ кујна

Сушени домати

Најдобри за сушење се малите меснати домати, зрели, црвени, сеуште цврсти и без флеки. Пелатите ...

You may also like

Comments are closed.