На Tik Tok корисниците живо дебатираат за предупредувањето од  McDonald’s, Burger King, KFC, Subway и други ланци на храна никогаш да не нарачуваат пријалоци со мраз. Зад предупредувањето на вработените на Dunkin’ Donuts кое се однесува на сите ланци за брза храна е едноставно објаснување.

Вработените во Dunkin’ Donuts од Соединетите држави, за TikTok споделија колку течност всушност добивате ако имате мраз со вашиот безалкохолен пијалок. Го префрлија пијалокот од една чаша во друга без мраз – за да се види дека всушност добивате околу половина од течноста. Секако, плаќате како за цел пијалок.

Предупредувањето се однесува за сите ланци на брза храна кои речиси без исклучок и без прашање во сите пријалоци ставаат мраз, а McDonald’s, Subway, Burger King,, KFC, или Five Guys се само некои од нив./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.