Candela

Шведскиот производител Candela создаде летачки брод. Тоа е електричен „летечки брод“, со во светот првиот  AI-хидрофојл систем, кој го подигнува над површината на водата, намалувајќи го триењето на водата и до 80 проценти.

Ц-7 – летечкиот брод е дело на шведскиот производител Candela, претставено на наутичкиот саем во Венеција, што ќе трае до 6. јуни.

Бродот со долг дострел, кој има домет од 50 наутички милји, што е трипати поголем опсег од повеќето електрични чамци.

Candela

Крајната цел на Candela е и да се забрза транзицијата кон езера и океани без фосилни горива. Со создавање електрични пловила со хидрофолија со подобри перформанси од конкурентите на фосилни горива, трасиран е патот за морски транспорт со нулта емисија./M.M.

Повеќе информации за глисерот Ц-7 можете да најдете на веб-страницата на Candela. https://candelaspeedboat.com/?utm_term=candela%20boat&utm_campaign=Search+-+Brand&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=6419278447&hsa_cam=13050157157&hsa_grp=120743797343&hsa_ad=520660249195&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-880697438293&hsa_kw=candela%20boat&hsa_mt=e&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=Cj0KCQjw2NyFBhDoARIsAMtHtZ5ONOfJIxfwhOW2JI7VtY6X1FSIG_zSl80h9fKf6M9041JjBH2TZzIaAiNAEALw_wcB

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.