Едноставно и функционално!

Ни претстојат потопли денови, што значи дека практичноста и функционалноста се во фокусот. Кога станува збор за косата, малку повисоките температури честопати можат да бидат главен виновник за изгледот што не го сакаме. Еве како да направите неколку практични фризури што се прават брзо, а изгледаат толку добро!
Пунџите се нашите омилени фризури кога станува збор за практичност, а исто така фактот дека има мал милион варијанти дополнително нè охрабрува постојано да се враќаме на оваа фризура. Мора да признаеме дека ова лето обожаваме ниски пунџи, односно популарната елегантна пунџа, но и неуредни варијанти кои се совршени за секојдневни прилики. И двата типа се прават многу лесно, а споменатите фризури можете да ги надополните со ефективни ленти за коса, шалови или шноли, и на овој начин да им дадете посебен стил.

Постојат и други варијанти на подигната коса, и ако сакате делот да остане лабав, полу опашката е избор со кој нема грешка. Имено, оваа фризура може да биде и уредно исчешлана или разбушавена, а изгледа особено добро во комбинација со популарните кадрици на брановите на плажа. Секако, и во овој случај можете да си играте со деталите што ќе и дадат посебен стил на фризурата. За инспирација, предлагаме неколку фотографии по наш избор, со цел да ја поттикнеме вашата креативност и да ја потенцираме практичноста. Издвоивме неколку одлични летни фризури, што ќе ги направите без проблеми, а изгледаат одлично!/M.M.

 

More in:Коса

You may also like

Comments are closed.