Од 27 септември до 5 октомври ќе се одржува Paris Fashion Week на која ќе бидат одржани 37 модни ревии со публика, 32 презентации на колекции и дигитални модни филмови. Организатор на настанот е Fédération de la Haute Couture et de la Mode. На Париската модна недела со своја нова колекција и модна ревија со публика се враќа Balenciaga, еден од поголемите брендови на Kering. Од брендовите на LVMH ќе бидат претставени Dior, Louis Vuitton, Loewe и Givenchy.

Новите дополнувања на календарот вклучуваат настап на Raf Simons и на новата издавачка куќа во Париз, Ludovic de Saint Sernin (и двајцата бренда обично се претставуваат за време на неделата за машка облека), како и британскиот бренд Paul Smith, холандскиот Botter и Shang Xia, кинеската старт-ап фирма за висока мода, поддржана од италијанското семејство Agnell и брендот Hermès.

На Париската модна недела ќе биде и AZ Factory, новата етикета во сопственост на Richemont, лансирана во јануари од Alber Elbaz дизајнер кој почина во април, само неколку месеци по претставувањето на првата колекција на брендот. За Alber Elbaz  ќе биде организирана и комеморација, со учество на четириесетина дизајнери./M.M.

You may also like

Comments are closed.