Култура на живеењеММ кујна

Потсетете се на детството, подгответе шеќерни јаболка

Состојки: 6 Јаболка, шеќер(500 грама), вода (150 милилитри), мед(2 големи лажици) и црвена прехранбена боја.

Bobe’s bakery

Подготовка: На измиените и избришани јаболка им се вадат рачките и се ставаат дрвени стапчиња. Јаболките се потопуваат во сируп претходно направен од вода и шеќер, мед и прехранбена боја. Во жешкиот сируп потопете ги јаболките убаво од сите страни и ставете ги на хартија за печење за да се исушат. Украсувајте по желба. Завиткани во целофан стануваат подарок./Б.Б.

 

You may also like

Comments are closed.