Подарок

Подароци за вљубениците во  книгата што навистина ќе ги пленат

Од маси за книги, преку слатки со кафе, до сите оние додатоци што читањето го прават пријатно, суптилно – тоа би бил првиот список на подароци за  вљубениците во  книгата за претстојните празници

Се разбира, ниту празниците нема да се како оние од преретходните години. Времето на изолација, карантини, забрани на движања и безброј други ограничувања за многумина значеа и враќање кон книгата. Како простор за бег, како можност да се заборави на пандемијата, макар за малку.

Без оглед на причината, купувањето подарок некому што го слави пишаниот збор е сигурен начин да го загреете срцето за време на празниците.

You may also like

Comments are closed.