На 23 и 24 ноември, Скопје ќе биде домаќин на Skopje Photo Week е петти по ред  настан на најдобрите фотографи, чија инспирација отвора нови хоризонти на дигитална и модерна уметност. За време на настанот, ќе има и конкурс за избор на најдобра фотографија. Настанот ќе биде реализиран во дигитален онлајн формат, со помош на современата технологија.

Skopje Photo Week е петти по ред настан во организација на Ангеловски Фотографија и Грег Момент (Полска). Изминатите настани беа под името ISPV – International Summit of Photographers & Videographers, но овој пат е со ново име и концепт – Skopje Photo Week (#SPW2020).

Почитувајќи ги мерките за заштита од КОВИД-19, внесуваме енергија во сивото секојдневие и овој есенски самит ќе го реализираме во дигитален онлајн формат, со помош на современата технологија.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.