![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2021/02/1.jpg?resize=800%2C400&ssl=1)
Bobe's bakery
Состојки: поголем корен од целер, јаболко, 100 гр. путер, две сварени жолчки, 1/2 помал кромид изрендан на ситно ренде, сол и бибер по вкус.
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2021/02/6.jpg?resize=960%2C615&ssl=1)
Bobe’s bakery
Подготовка: Целерот и јаболкото се лупат и се сечкаат на ситни коцки. Во тенџере се растопува путер, се додаваат целерот и јаболкото за на тивок огин да се динстаат додека да омекне целерот. Оладените целер и јаболко се ставаат во блендер, им се додаваат варените жолчки, како и ренданиот кромид, солта и биберот. Со тоа завршува подготовката на паштетата од целер. По подготовката, се става малку во ладилник па се служи. Наздравје!/Б.Б.
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2021/02/4.jpg?resize=960%2C540&ssl=1)
Bobe’s bakery
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2021/02/2.jpg?resize=960%2C540&ssl=1)
Bobe’s bakery
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2021/02/3.jpg?resize=960%2C540&ssl=1)
Bobe’s bakery