Не постои единствен одговор на прашањето што е точно медитацијата. Најчесто е опишувана како свесно присуство, како оддалечување од сопствените мисли и од секојдневниот џагор на нашиот ум со размисли за илјада неповрзани работи. Сепак, сите се сложуваат дека е мал одмор од стресното секојдневние, добра  за умот и за телото.  Да одвојат време да ги смират вашите постојано безбројни мисли и да се фокусираат на мирниот пламен на свеќа.

Медитацијата со миризливи свеќа ги има речиси истите придобивки како и другите практики. Загледани во свеќата, вашата концентрација се зголемува и чувствата на стрес и вознемиреност се намалуваат. Со текот на времето, медитацијата може да ви помогне да бидете поотпорни, трпеливи и фокусирани во вашиот секојдневен живот. Дури ви помага и да спиете подобро. Еве еден предлог од холандската компанија Ритуалс козметик.

https://www.rituals.com/nl-nl/mag-rituality-the-incredible-benefits-of-candle-meditation.html

You may also like

Comments are closed.