Единствениот фрејм од филмот за „обдукција на вонземјанин“, е снимен по несреќата на НЛО во Roswell, во 1947 година. Сега се продава како non-fungible token, односно NFT – за да се верификува сопственоста, и тоа со почетна понуда од еден милион американски долари.

Победникот, односно новиот сопственик, ќе добие 16 мм фрем од оригиналниот филм што беше снимен во 1947 година. Снимката – која наводно е „автентична“ и потекнува од ЦИА – ги прикажува последиците од претпоставената несреќа на НЛО во Roswell, Ново Мексико, со хуманоид на операциона маса./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.