Bobe's bakery

Најголемиот христијански празник, Велигден, е и ден на креативноста, кога е во прашање украсувањето на велигденските јајца.

Еве идеја како низ игра на бои и креирање форми можете да ги  направите вашите велигденски јајца уникатни и интересни како никогаш досега. Сварените јајца, ги украсивме со цртеж: првин направивме спирала, со жолта прехрамбена боја околу јајцето со сликарска четка. Потоа цртаме со фломастер. Деталите се на видеото.

Bobe’s bakery

Доколку ја поттикнавме вашата креативноста, планирајте како ќе украсувате и – забавувајте се!/M.M.

 

ММ кујна

Обланди карамел

Обландите со карамел се совршени, особено доколку подготвувате прослава, или, сакате неделниот ручек со семејството ...
ММ кујна

Сушени домати

Најдобри за сушење се малите меснати домати, зрели, црвени, сеуште цврсти и без флеки. Пелатите ...

You may also like

Comments are closed.