За што станува збор – кави се hyperrealism веѓите

Потекнувајќи од Русија, хипереализам веѓите се новата трајна техника за шминка, совладана од само неколку уметници на веѓи ширум светот. За разлика од  Microblading, за новата метода се употребува игла за вградување на пигментот и спојување на секое влакно во „W“ модел за да се даде илузија на преклопување на влакната. Со зголемување на интензитетот на средина на веѓата, се создава 3Д-ефект за пореалистични, поцелосни веѓи.

Класичните уредни за Microblading што ги запознавме се сосема различни од веѓите за хипереализам. Додека вторите се сè уште негувани, ефектот на вкрстување и начинот на кој светлото ја фаќа веѓата изгледа далеку поприроден, тродимензионален финиш.

Третманот трае околу два часа, се користи ултра фина игла 0,25 (речиси како иглата за акупунктура), а благодарение на гелот за анестезија е потполно безболен.

Резултатите од хиперреализмот на веѓите траат помеѓу девет месеци и една година и може да се бара надополнување за да се постигне најдобриот ефект. Веѓите може да избледат од сончевата светлина (затоа треба да користите заштитен фактор секој ден). /М.М.

More in:Шминка

You may also like

Comments are closed.