ЗдравјеУбавина и здравје

Во пресрет на празниците – појадок без додаден шеќер

Гранолата без додаден шеќер за појадок, како дел од добро избалансираната исхрана, ќе приоднесе да се постигне поставенакта цел – посакуваниот изглед во наредните денови.

Појадокот секако е битен оброк: ја обезбедува неопходната енергија за денот, влијае врз расположението и – секако- битен е за здравјето.

Појадокот без додаден шеќер деновиве е повеќе од препорачлив – во пресрет на празниците кога, без оглед каде ќе се поминуваат, за убаво чуство и расположение се потребни и повеќе енергија и помалку калории.

Гранола мусли без додаден шеќер е препорачлив избор за појадок што немора да се  прескокне. Подобрената дигестија, зголемена когнитивна функција, како и подобрување на расположението се некои од придобивките од  печената гранола без додадените шеќери за комплетно „guilt frее“ искуство.  Гранолата на Виталија е нутритивен микс во три вкуса и различен состав: со бадем и бело чоколадо, со лешник и темно чоколадо, како и со црвено овошје и јогурт./М.М.

You may also like

Comments are closed.