![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2020/11/6-3.jpg?resize=800%2C400&ssl=1)
Хумус
400г наут, 2 лажици таан, 1 мала лажичка сол, 3 лажици маслиново масло, 4 лажици лимонов сок, неколку чешни лук ( по желба).
Наутот се остава да омекне во текот на ноќта. Откако убаво ќе омекне, се вари 30 до 40 минути. Секако, можете да користите и веќе сварен наут.
Во блендер се ставаат сите намирници одеднаш и се пасираат. Доколку не е доволно мазна смесата, постепено додавајте вода (може и од водата во која се варел наутот).
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2020/11/4-7.jpg?resize=960%2C720&ssl=1)
Bobe’s bakery