Како што се наближуваат волшебните денови на празнувањата, официјалната парфемско фармацеутика на Santa Maria Novella се обидува да не заведе со бројните варијацији на своите класични производи и мириси, кои произлегуваат од Firenze изданието, од 1221 година.

Прославувањето на нивните 800 години постоење е традиционално: со бројна, разновидна стока, вклучувајќи ги и сложено дизајнираните мириси, рачно изработените восочни капки на сувите цвеќиња, како и мирисните композицији и сапуни. Сепак, како да е неприкосновена рачно изработената теракота калинка, која го ослободува својот мирис на калинка.

Santa Maria Novella е веројатно најстарата галенска аптека на светот. Со работа започнале во 1221 година, кога во Фиренца, Италија. Santa Maria Novella има 54 мириси, направени со формули на монасите во 13 век. Најстарото издание е од 1533, а најновото од годинава: Eugenio Alphandery е парфимерот./М.М.

You may also like

Comments are closed.