Адидас

Европскиот производител на спортска облека „Адидас“ ги лансираше најдолгите чевли што некогаш го забавувале светот. Црно-белите патики во должина од еден метар, кои изгледаат како издолжена верзија на чевли на кловн или багет леб, ги лансира „Адидас“ во соработка со естонскиот рапер Томи Кеш. Тоа е дел од кампањата наречена ‘Superstar’, според која Адидас соработува со музичари ширум светот , за да ја дизајнира својата нова палета обувки.

Адидас АГ е германска мултинационална корпорација, основана и седиште во Херцегенаурах, Германија, која дизајнира и произведува чевли, облека и додатоци. Тоа е најголемиот производител на спортска облека во Европа, и втор по големина во светот, по Најк. /M.М.

 

 

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.