Модни додатоциТрендови

А.Lange & Söhne со ново ремек-дело на технологија и изработка

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst, најновиот модел на реномираниот германски производител A. Lange & Söhne е претставен во 2021 година. Бирачот е изработен од цврсто бело злато и се карактеризира со рачни гравури во стилот на дизајнот на пастилата и полу-тpaнспарентното емајлирање. Рачките се изработени од родирано злато.  Деталите од преставувањето на новиот модел на A. Lange & Söhne часовникот се достапни на https://www.alange-soehne.com/en/timepieces/cabaret-tourbillon-handwerkskunst

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst

Со димензии  22,3 со 32,6 милиметри, движењето на формата е прилагодено на правоаголната форма на куќиштето. Во споредба со верзијата од 2008 година, тој има нов систем на осцилација без индекс со пролет на билансот на Ланге. Движењата во часовникот се целосно прилагодени кон куќиштето. Мостот на тркалата, од необработено германско сребро има суптилна зрнеста површина инспирирана од историските џепни часовници. Задвижувањата на овој часовник имаат вкупно 370 делови од кои 84 се од филигриран турбилион, тежок само една четвртина од грам. Видео приказната е на следниов линк: 

Ограничен на изработка на само 30 часовника, Cabaret Tourbillon Handwerkskunst е целосно посветен на наследството во уметноста. Се карактеризира со занаетчиско елаборирано финиширање на бирачот и движењето. Внатрешната површина на триделниот солиден бело-златен бирач е со рачно врежана шема. Полу-транспарентниот  слој од емајл додава дополнителна длабочина на гравурот и прикажува разни металик нијанси на сиво.

А.Lange & Söhne е заштитен знак на Lange Uhren GmbH, германски производител на луксузни и престижни часовници. Компанијата првично е основана од Ferdinand Adolph Lange, во Глашуте, Германија во 1845 година. Таа и додA. Lange & Söhne компанија беше национализирана и престанаа да постои во 1948 година, по Втората светска војна. Тековната трговска марка A. Lange & Söhne е пререгистрирана кога Lange Uhren GmbH е основана во 1990 година, од Walter Lange, правнук на Ferdinand Adolph Lange./М.М.

You may also like

Comments are closed.